XConstruct

Gebruiksvriendelijk en modern

XConstruct is een gebruiksvriendelijke en moderne toolbox waarmee je snel en heel eenvoudig jouw berekeningen kunt maken.

Je kunt meerdere berekeningen toevoegen aan jouw project. Vanzelfsprekend kun je die verplaatsen, kopiëren en verwijderen. Je zult ervaren hoe eenvoudig dat gaat.

De krachtige en moderne ‘user interface’ zorgt voor een snelle invoer. Zo kunnen afmetingen eenvoudig worden gewijzigd door op de maatlijnen te klikken. Na elke wijziging wordt de berekening direct gestart. Het resultaat van de berekening zie je aan de rechterkant.

XConstruct is generiek opgezet waardoor wij nieuwe modulen eenvoudig kunnen toevoegen. Dit is een eerste begin. Wij zullen het aantal modulen in de komende maanden snel uitbreiden. Heb je suggesties of wensen? Laat het ons weten! Met jouw hulp kunnen wij XConstruct uitbreiden met die nieuwe functionaliteit.

Unieke transparante berekeningsuitvoer

Net als onze andere programma’s genereert XConstruct een volledig transparante sterkteberekening die jij als constructeur handmatig kunt controleren. Deze unieke uitvoer geeft je inzicht in de berekening, alle gebruikte EN formules inclusief een verwijzing naar de EUROCODE. De sterkteberekening van XConstruct worden zonder problemen geaccepteerd door keurende instanties.

In het hoofdscherm zie je aan de rechterkant de resultaten van de geselecteerde (actuele) berekening. Dit schermonderdeel is verplaatsbaar (“dockable”). Dat betekent dat je dit scherm willekeurig op jouw beeldscherm kan plaatsen. Wanneer je een 2de beeldscherm hebt kun je hier jouw berekeningsresultaten laten zien. Kortom. Je hebt alles in beeld. De invoer en de berekeningsresultaten. Na elke wijziging wordt opnieuw gerekend. Je ziet ook direct wat het effect is. Dat werkt niet alleen plezierig maar ook zeer efficiënt.
Vanzelfsprekend kun je een totaalrapport maken van de geselecteerde berekeningen. (afdrukvoorbeeld, printer, PDF en RTF)

Rekenmodulen staal

Momentvaste ligger/kolom-verbinding
Momentvaste kolomvoetplaatverbinding
Schoorverbinding
Penverbinding
Stalen kolom
Lasberekening
Boutberekening
Samengesteld profiel

Momentvaste ligger/kolom-verbinding

Hiermee kun je snel en eenvoudig een momentvaste ligger/kolom-verbinding toetsen volgens EN 1993-1-8. Gebout of gelast.

Momentvaste kolomvoetplaatverbinding

Hiermee kun je snel en eenvoudig een momentvaste kolomvoetplaatverbinding toetsen volgens de Eurocode EN 1991-1-1 en EN 1993-1-8.

Schoorverbinding

Hiermee kun je snel en eenvoudig een schoorverbinding toetsen volgens EN 1993-1-8. Je kunt kiezen uit een hoekstaal of een strip.

Penverbinding

Hiermee kun je snel en eenvoudig een penverbinding toetsen volgens EN 1993-1-8.

Berekening van samengestelde profielen

Rekenmodulen beton

Betondoorsnede
Betonkolom
Pons
Kruipfactor
Verankeringslengte

Betondoorsnede belast op buiging, normaalkracht, dwarskracht en wringing

Met deze module kun je een gewapende betondoorsnede toetsen volgens EN 1992-1-1

Betonkolom

Met deze module kun je een gewapende betonkolom toetsen en/of ontwerpen volgens EN 1992-1-1. Ook in de brandsituatie.

Pons

Met deze module kun je pons van massieve platen toetsen volgens EN 1992-1-1.

Rekenmodulen hout

Balklaag
Gording

Gording

Met deze module kun je een houten gording snel en eenvoudig toetsen volgens volgens EN 1995-1-1

Meerdere talen

Nu zijn de talen Engels, Duits, Spaans en Nederlands voorzien.

Met jouw hulp kunnen we ook elke andere taal eenvoudig voorzien. Laat het ons weten.