Staalverbindingen

Staalverbindingen berekenen en ontwerpen kan een ingenieur doen met de ontwerp- en rekensoftware van Struct4u. Onze software is betrouwbaar, gebruiksvriendelijk, modern, altijd up-to-date en zeer krachtig. Bovendien betaal je bij ons alleen per gebruik. Je hoeft dus geen licentie te kopen of een onderhoudscontract af te sluiten. Zo blijven jouw kosten zo laag mogelijk.

Lijkt onze rekensoftware je wel wat? Neem de proef op de som en download gratis het gewenste programma. Je krijgt van ons eenmalig €25,00 rekentegoed. Als het programma naar wens is, kun je het tegoed zelf opwaarderen. Wil je meer weten over onze software? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Bereken je staalverbindingen met Struct4u

 • Rekenprogramma’s voor staal, hout en beton
 • Moderne software van hoge kwaliteit
 • Betrouwbare resultaten: de uitvoer is transparant
 • De formules zijn leesbaar en controleerbaar
 • Krachtig en snel, het programma draait op je PC en niet in de cloud
 • 10x goedkoper dan traditioneel software
 • Je mag het gratis proberen
 • Moderne interface en zeer gebruiksvriendelijk
 • Beschikbaar in Nederlands, Engels, Noors, Duits, Spaans en Italiaans

ERVARINGEN VAN ONZE KLANTEN

[facebook-reviews-pro page_id=1951919528458355 page_access_token=EAAVVPjFKgSEBANdFQqGDDGzTjfZBODgqZCn5jZA7skuu7MZAt2ZCmnNSIPc7r1lj3O2I8ZBt2VJjLi0Yj6aZByJCx4DhMXyvzgxiPHdTMRhYZAkjFh1jzVDZAvTL7Lh0EPBk4sMcQu8nMEJpRUCO0G7JdUnqSYZBQnwoI7D8wlLw3LUJKEET70ijGP rating_snippet=true min_filter=4 min_letter=50 text_size=300 view_mode=slider max_width=300 max_height=500 slider_hide_pagin=true slider_speed=10 slider_count=3 open_link=true nofollow_link=true cache=24]

De staalverbinding berekenen met moderne rekensoftware

Een staalverbinding controleren en ontwerpen kan met de ontwerp- en rekensoftware van Struct4u. Onze software is met name geschikt voor zzp’ers en ingenieursbureaus. Wij proberen altijd goed te luisteren naar onze klanten en in te spelen op jouw wensen. Wij vragen je vaak om met ons mee te denken. Dat werkt voor beide partijen het beste, is onze ervaring.

Alle voordelen op een rij:

 • Je hoeft geen licentie aan te schaffen.
 • Je hebt geen vaste onderhoudskosten.
 • Jouw kosten zijn sowieso laag en nooit meer dan €1.400,- per jaar.
 • Je hebt geen kosten wanneer je de software niet gebruikt.
 • Jouw aangeschafte rekentegoed blijft altijd beschikbaar.
 • Je hebt altijd recht op support en ondersteuning (telefonisch en/of via e-mail).
 • Je werkt altijd met de laatste versie van het programma.
 • Je kunt alle programma’s altijd en overal gebruiken.

Zeer voordelig uur tarief

Alle hierboven genoemde programma’s hebben hetzelfde tarief, namelijk: €3,55 per uur. Waarbij per minuut wordt afgeboekt. Als zzp’er is dit perfect, want je betaalt alleen voor daadwerkelijk gebruik. Daarnaast hebben we een bovengrens ingesteld van €1.400,00 per jaar. Ingenieursbureaus die veel willen werken met onze software kunnen hun gebruikskosten ook fixeren op een vast jaarbedrag.

De drie programma’s voor staalverbindingen

Er zijn drie programma’s die een rol spelen bij staalverbindingen. Dat zijn: XConstruct, XFrame2D en XFrame3D. Hieronder nemen we kort de programma’s door.

XConstruct

Dit is de krachtige toolbox voor de constructeur. In de eerste release kun je kiezen uit drie berekeningsmodulen: staalconstructies, betonconstructies en houtconstructies. In de toekomst zullen we meer modulen toevoegen aan XConstruct. Deze toolbox is heel eenvoudig te gebruiken. Zo kun je meerdere berekeningen toevoegen aan jouw eigen project. En uiteraard kun je deze berekeningen verplaatsen, kopiëren en verwijderen.

Heb je behoefte aan meer informatie over XConstruct? Op deze pagina lees je er meer over.

XFrame2D

Het is een 2D raamwerkenprogramma voor stalen en houten portalen en voor vakwerken. Het heeft een geïntegreerde NEN-EN 1993-1-8 verbindingenmodule. Ligger-kolom momentverbindingen en moment stuikverbindingen kunnen eenvoudig worden ingevoerd. De rotatiestijfheid van de verbindingen is belastingafhankelijk en beïnvloedt de krachtsverdeling. In XFrame2d wordt de belastingafhankelijke rotatiestijfheid automatisch in rekening gebracht voor alle momentverbindingen. Dat geeft natuurlijk het meest nauwkeurig resultaat en leidt tot een economisch optimaal ontwerp van de staalconstructie. Meer weten over XFrame2D? Bekijk dan deze pagina voor meer informatie.

XFrame3D

Dit is een 3D raamwerkenprogramma voor meer ingewikkelde 3D constructies in staal en hout, en voor balkroosters van beton.. Het heeft een volledig 3D interactieve userinterface met OpenGL. Dit heeft het voordeel dat het invoeren van jouw constructie net zo eenvoudig gaat als het tekenen in AutoCad. Als programma is XFrame3D gebruiksvriendelijk, intuïtief, modern en zeer snel.
XFrame3D heeft een geïntegreerde NEN-EN 1993-1-8 verbindingenmodule. Ligger-kolom momentverbindingen en moment stuikverbindingen kunnen eenvoudig worden ingevoerd.

De rotatiestijfheid van de verbindingen is belastingafhankelijk en beïnvloedt de krachtsverdeling. In XFrame3d wordt de belastingafhankelijke rotatiestijfheid automatisch in rekening gebracht voor alle momentverbindingen. Dat geeft natuurlijk het meest nauwkeurig resultaat en leidt tot een economisch optimaal ontwerp.

Mocht je geïnteresseerd zijn in dit programma, raden we je aan om de XFrame3D pagina eens te bekijken.

Probeer het gratis

Wil je als ingenieur graag je staalverbindingen berekenen? Dat doe je eenvoudig en goedkoop met de ontwerp- en rekensoftware van Struct4u. Je mag onze programma’s gratis proberen. Download het gewenste programma en volg de instructies. Je ontvangt van ons €25,00 rekentegoed, je kunt dus ruim 7 uur lang gratis onze software uittesten.

Neem gerust contact met ons op als je vragen hebt, of als je problemen ervaart met het downloaden.

MEEST GESTELDE VRAGEN

Software van andere leveranciers kost meer dan € 4.000 / jaar. Waarom zijn jullie zo goedkoop?

Door vooral efficiënt te werken en gebruik te maken van moderne programmeertechnieken. (C# .NET) Verder hebben wij geen dure managers in dienst en zijn onze overheadkosten laag. Dit voordeel geven wij graag aan jou.

Hoe kan ik mijn rekentegoed opwaarderen?

Wanneer jouw rekentegoed te laag wordt krijg je automatisch een melding. Bij een online betaling wordt jouw rekentegoed direct opgewaardeerd. Via e-mail ontvang je van ons jouw factuur. Het minimale bedrag waarmee je jouw rekentegoed kunt opwaarderen is € 200 excl. BTW

Opwaarderen van jouw rekentegoed gaat in 4 eenvoudige stappen.

1. LOGIN

Je kunt inloggen door:
1. rechtsonder in de statusbalk te klikken op “Licentie gevonden”
2. of via menu tab: Instellingen & Help > Inloggen.

2. KLIK OP “UW GEGEVENS”

Inloggen met jouw e-mailadres en wachtwoord.

3. KIES “REKENTEGOED KOPEN”

4. KIES JOUW BEDRAG EN DE WIJZE VAN BETALING

Wat gebeurt er als ik de software niet afsluit maar ondertussen andere dingen ga doen?

Als je de software meer dan 1 uur niet gebruikt zal jouw tegoed niet worden afgeschreven. Je hoeft dus nooit bang te zijn dat jouw kosten oplopen. Je betaalt alleen voor het daadwerkelijk gebruik!

Hoe rekent de software de gebruiktijd? In uren, minuten of seconden?

Je betaalt per minuut – dus real time. De afboeking van het rekentegoed vindt plaats aan het begin van elk uur. Wanneer de applicatie wordt afgesloten wordt de resterende niet gebruikte minuten bijgehouden. Deze resterende minuten worden verrekend bij een volgende keer opstarten van het programma. Je betaalt dus per minuut dat je de applicatie gebruikt.

Worden alle modules uit een bundel betaald?

Ja. Alle programma’s (en dus ook de komende) maken gebruik van hetzelfde rekentegoed. Je kunt, als je dat wilt, wel meerdere gebruikers aanmaken met elk een apart rekentegoed.

Hoe wordt omgegaan met evt. prijsverhogingen?

Het gehanteerde tarief kan door ons worden bijgesteld, maar prijsverhoging naast normale prijsindexering is niet aan de orde. Het tarief is scherp en zal dat altijd blijven. Ons tarief is dusdanig laag dat de kosten veel lager zijn dan de vaste onderhoudskosten van de software die je wellicht nu gebruikt.

Wat zijn de systeemeisen?

Er zijn geen specifieke systeemeisen. De huidige en komende programma’s draaien op alle Windows platforms: XP, Vista, Windows 7 (32/64 bits), Windows 8 en Windows 10. Voor XFrame3D is een grafische kaart niet noodzakelijk maar wel aan te bevelen.

Komen er meer nieuwe software modules?

Met regelmaat mag je nieuwe modules, updates en functionaliteit maar ook nieuwe programma’s van ons verwachten. Alle nieuwe programma’s en modules kun je direct gebruiken zonder investering. Je hoeft geen licentie(s) te kopen en je betaalt geen jaarlijks onderhoudsbedrag.

Moet ik betalen voor support? En voor nieuwe updates?

Je hebt altijd recht op gratis support en ondersteuning. (Telefonisch en/of via e-mail) Nieuwe updates zijn natuurlijk gratis en je kunt die direct gebruiken. Het programma meldt automatisch wanneer er een nieuwe update is, en ook krijg je van ons een e-mail.