Raamwerken

Raamwerken van staal, hout of beton berekenen en ontwerpen doet een ingenieur met de moderne ontwerp- en rekensoftware van Struct4u. Maak kennis met onze rekenprogramma’s en ontdek de voordelen. Wanneer je gebruikmaakt van onze software ervaar je pas echt hoe betrouwbaar en gebruiksvriendelijk het is. Daarnaast is de ontwerp- en rekensoftware altijd up-to-date en zeer krachtig.

Bovendien zijn de kosten zeer laag, want je betaalt alleen per gebruik. Je hoeft dus geen licentie te kopen en een onderhoudscontract af te sluiten.

Je kan onze rekenprogramma’s gratis zelf uitproberen. Download het gewenste programma , dan krijg je van ons eenmalig €25,00 rekentegoed. Later kun je het tegoed zelf opwaarderen. Neem contact met ons op als je vragen hebt.

Bereken jouw raamwerken met Struct4U

 • Rekenprogramma’s voor staal, hout en beton
 • Moderne software van hoge kwaliteit
 • Betrouwbare resultaten: de uitvoer is transparant
 • De formules zijn leesbaar en controleerbaar
 • Krachtig en snel, het programma draait op je PC en niet in de Cloud
 • 10x goedkoper dan traditioneel software
 • Je mag het gratis uitproberen
 • Moderne interface en zeer gebruiksvriendelijk
 • Beschikbaar in het Nederlands, Engels, Noors, Duits, Spaans en Italiaans

ERVARINGEN VAN ONZE KLANTEN

[facebook-reviews-pro page_id=1951919528458355 page_access_token=EAAVVPjFKgSEBANdFQqGDDGzTjfZBODgqZCn5jZA7skuu7MZAt2ZCmnNSIPc7r1lj3O2I8ZBt2VJjLi0Yj6aZByJCx4DhMXyvzgxiPHdTMRhYZAkjFh1jzVDZAvTL7Lh0EPBk4sMcQu8nMEJpRUCO0G7JdUnqSYZBQnwoI7D8wlLw3LUJKEET70ijGP rating_snippet=true min_filter=4 min_letter=50 text_size=300 view_mode=slider max_width=300 max_height=500 slider_hide_pagin=true slider_speed=10 slider_count=3 open_link=true nofollow_link=true cache=24]

Jouw raamwerk constructie berekenen en ontwerpen

Een raamwerk constructie van staal, beton of hout berekenen, controleren en ontwerpen kan met de ontwerp- en rekensoftware van Struct4U. Omdat de uitvoer leesbaar en controleerbaar is, kunnen we gerust vaststellen dat onze software betrouwbaar is. Alle formules worden weergegeven. Je kunt elke berekening stap voor stap nalopen en eventueel narekenen. Hiermee zijn we echt uniek en onderscheidend ten opzichte van onze concurrenten.

Alle voordelen op een rij:

 • Je hoeft geen licentie aan te schaffen.
 • Je hebt geen vaste onderhoudskosten.
 • Jouw kosten zijn sowieso laag en nooit meer dan €1.400,- per jaar.
 • Je hebt geen kosten wanneer je de software niet gebruikt.
 • Jouw aangeschafte rekentegoed blijft altijd beschikbaar.
 • Je hebt altijd recht op support en ondersteuning (telefonisch en/of via e-mail).
 • Je werkt altijd met de laatste versie van het programma.
 • Je kunt alle programma’s altijd en overal gebruiken.

Betalen voor daadwerkelijk gebruik

Onze ontwerp- en rekensoftware is geschikt voor zowel zzp’ers als grote ingenieursbureaus. Wij hanteren een voordelig uurtarief van €3,55. Dit tarief geldt voor al onze rekenprogramma’s. Je betaalt dus alleen voor daadwerkelijk gebruik. Daarnaast kun je een jaarlicentie aanschaffen voor €1.125. Eén user heeft dan onbeperkt toegang tot alle programma’s. Zonder jaarlicentie betaal je maximaal €1.600 per jaar. Ingenieursbureaus die veel willen werken met onze software kunnen hun gebruikskosten ook fixeren op een vast jaarbedrag.

De raamwerken programma’s van Struct4U

Wij bieden twee raamwerken programma’s aan: XFEM4U en XFrame2D. Andere rekenprogramma’s zijn XConstruct -. Met XConstruct, XFrame2d en XFEM4U kunnen ook staalverbindingen worden berekend.

XFEM4U

Een 3D rekenprogramma voor 3D raamwerken in staal en/of hout, balkroosters beton, funderingsplaat op staal, puntvormige ondersteunde platen, wanden, enz. XFEM4U heeft een volledig 3D interactieve user-interface met OpenGL. Waardoor het invoeren van jouw raamwerk constructie net zo eenvoudig gaat als het tekenen in AutoCad. Het programma is gebruiksvriendelijk, intuïtief, modern en zeer snel.

Bekijk de XFEM4U pagina om meer te weten te komen over dit rekenprogramma en de modules: NEN-EN 1993 Staalmodule, NEN-EN 1993 Staalverbindingen, NEN-EN 1992 Betonmodule en NEN-EN 1995 Houtmodule.

XFrame2D

Dit is een 2D raamwerken programma voor stalen en houten portalen en voor vakwerken. In een handomdraai en heel eenvoudig bepaal je de krachtsverdeling in je raamwerk constructie. Het programma heeft een belastinggenerator waarmee je wind- en sneeuwbelastingen en de bijbehorende combinaties volgens Eurocode kunt genereren. Ook XFrame2D is uiterst gebruiksvriendelijk, intuïtief, modern en zeer snel.

Lees meer over dit rekenprogramma op de XFrame2D pagina. Deze modules zijn te gebruiken in XFrame2D: NEN-EN 1993 Staalmodule, NEN-EN 1993 Staalverbindingen, NEN-EN 1992 Betonmodule en NEN-EN 1995 Houtmodule.

Probeer gratis onze ontwerp- en rekensoftware

Ben jij zelfstandig ingenieur of werkzaam bij een ingenieursbureau en zoek je naar software om jouw raamwerken te berekenen? Ontdek dan de ontwerp- en rekensoftware van Struct4U. Je mag onze programma’s in totaal 7 uur lang gratis proberen. Op deze pagina kun je de programma’s downloaden en vind je de verdere instructies. Indien het rekenprogramma naar wens is, kan je altijd extra rekentegoed aanschaffen.

Mocht je meer informatie willen ontvangen of heb je vragen, neem dan gerust contact met ons op. Als er problemen optreden bij het downloaden kun je ons telefonisch of per mail bereiken.

MEEST GESTELDE VRAGEN

Software van andere leveranciers kost meer dan € 4.000 / jaar. Waarom zijn jullie zo goedkoop?

Door vooral efficiënt te werken en gebruik te maken van moderne programmeertechnieken. (C# .NET) Verder hebben wij geen dure managers in dienst en zijn onze overheadkosten laag. Dit voordeel geven wij graag aan jou.

Hoe kan ik mijn rekentegoed opwaarderen?

Wanneer jouw rekentegoed te laag wordt krijg je automatisch een melding. Bij een online betaling wordt jouw rekentegoed direct opgewaardeerd. Via e-mail ontvang je van ons jouw factuur. Het minimale bedrag waarmee je jouw rekentegoed kunt opwaarderen is € 200 excl. BTW

Opwaarderen van jouw rekentegoed gaat in 4 eenvoudige stappen.

1. LOGIN

Je kunt inloggen door:
1. rechtsonder in de statusbalk te klikken op “Licentie gevonden”
2. of via menu tab: Instellingen & Help > Inloggen.

2. KLIK OP “UW GEGEVENS”

Inloggen met jouw e-mailadres en wachtwoord.

3. KIES “REKENTEGOED KOPEN”

4. KIES JOUW BEDRAG EN DE WIJZE VAN BETALING

Wat gebeurt er als ik de software niet afsluit maar ondertussen andere dingen ga doen?

Als je de software meer dan 1 uur niet gebruikt zal jouw tegoed niet worden afgeschreven. Je hoeft dus nooit bang te zijn dat jouw kosten oplopen. Je betaalt alleen voor het daadwerkelijk gebruik!

Hoe rekent de software de gebruiktijd? In uren, minuten of seconden?

Je betaalt per minuut – dus real time. De afboeking van het rekentegoed vindt plaats aan het begin van elk uur. Wanneer de applicatie wordt afgesloten wordt de resterende niet gebruikte minuten bijgehouden. Deze resterende minuten worden verrekend bij een volgende keer opstarten van het programma. Je betaalt dus per minuut dat je de applicatie gebruikt.

Worden alle modules uit een bundel betaald?

Ja. Alle programma’s (en dus ook de komende) maken gebruik van hetzelfde rekentegoed. Je kunt, als je dat wilt, wel meerdere gebruikers aanmaken met elk een apart rekentegoed.

Hoe wordt omgegaan met evt. prijsverhogingen?

Het gehanteerde tarief kan door ons worden bijgesteld, maar prijsverhoging naast normale prijsindexering is niet aan de orde. Het tarief is scherp en zal dat altijd blijven. Ons tarief is dusdanig laag dat de kosten veel lager zijn dan de vaste onderhoudskosten van de software die je wellicht nu gebruikt.

Wat zijn de systeemeisen?

Er zijn geen specifieke systeemeisen. De huidige en komende programma’s draaien op alle Windows platforms: XP, Vista, Windows 7 (32/64 bits), Windows 8 en Windows 10. Voor XFrame3D is een grafische kaart niet noodzakelijk maar wel aan te bevelen.

Komen er meer nieuwe software modules?

Met regelmaat mag je nieuwe modules, updates en functionaliteit maar ook nieuwe programma’s van ons verwachten. Alle nieuwe programma’s en modules kun je direct gebruiken zonder investering. Je hoeft geen licentie(s) te kopen en je betaalt geen jaarlijks onderhoudsbedrag.

Moet ik betalen voor support? En voor nieuwe updates?

Je hebt altijd recht op gratis support en ondersteuning. (Telefonisch en/of via e-mail) Nieuwe updates zijn natuurlijk gratis en je kunt die direct gebruiken. Het programma meldt automatisch wanneer er een nieuwe update is, en ook krijg je van ons een e-mail.